Protocol Fanfare St. Cecilia aangaande individuele lessen.

Om op een zo veilig mogelijke manier weer lessen te kunnen verzorgen is onderstaand protocol opgesteld waarbij de richtlijnen van het RIVM als uitgangspunt is genomen. Daarnaast is gekeken naar het protocol van de PO raad welke is opgesteld als leidraad voor het openen van de scholen.

-        Alle lessen zullen plaatsvinden in het gebouw.
-        De lessen zullen gegeven worden in de aangegeven ruimtes;

o   Grote zaal

o   Oude bestuurskamer (ruimte rechts na binnenkomst)

Hygiëne

-        Was na binnenkomst je handen in de keuken en droog deze met het papier wat in de keuken voorradig is.
-        Er zal in beide ruimtes handen desinfectans aanwezig zijn.
-        Docenten zorgen ervoor dat na de leerling de contactpunten (deurklinken, evt tafel) worden schoongemaakt.
-        Zorg dat je je eigen doek bij je hebt om “water” uit het instrument op te vangen. Neem een plastic zak mee om onder deze doek te leggen en de doek weer in te doen. Voor leerlingen die nog geen doek hebben, hier kunnen ze een (gele) viscosedoek, microvezel doek of (oude) handdoek voor gebruiken.
-        De WC zal voor leerlingen gesloten blijven. Docenten vragen wij om na evt gebruik de wc schoon te maken met chloor.
-        Houd, indien mogelijk de binnendeuren open zodat er zo min mogelijk contactpunten zijn. Dit kan uiteraard niet wanneer er meerdere lessen tegelijk zijn.

Waarborging 1,5 meter

-        Dmv tape zal op de grond 1,5 meter afstand worden aangegeven zodat deze afstand gewaarborgd kan worden. Indien gewenst kan er een scherm tussen docent en leerling geplaatst worden.
-        Zorg dat je niet te ver van tevoren komt en wacht na het handen wassen even in de keuken tot de vorige leerling weg is.
-        Houd in alle ruimtes 1,5 meter afstand en geef elkaar de ruimte waar nodig.
-        Ouders dienen buiten het muziekgebouw te blijven.
-        Om groepsvorming te voorkomen mogen er maximaal 3 personen tegelijk per ruimte aanwezig zijn (met inachtneming van 1,5 meter afstand)

Gezondheidsklachten

Daarnaast geld de algemene regel dat je niet naar les kan komen wanneer je last hebt van (een van de) onderstaande symptomen:
-        Neusverkoudheid
-        Loopneus
-        Niezen
-        Keelpijn
-        (Lichte) hoest
-        Verhoging (tot 38 graden) of Koorts (vanaf 38 graden)

Blijf daarnaast thuis wanneer een van de gezinsleden verkoudheidsklachten met koorts en/of benauwdheid heeft.