×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 821 niet laden
JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 851 niet laden
JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 799 niet laden
JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 850 niet laden
JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 837 niet laden
JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 802 niet laden
JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 826 niet laden
Nieuwsoverzicht '17

Al het nieuws van 2017 in één overzicht.

periode 1

Winteractiviteit

Met het kamp nog maar enkele maanden achter de rug vond de jeugdcommissie het weer tijd voor een leuke activiteit. Op zaterdag 16 december verzamelde de jeugd zich in het verenigingsgebouw. Met de kerst voor de deur stond er een gezellige middag op het programma waarin er keuze was uit allerlei bordspellen. Niet alleen bordspellen stonden klaar, maar er kon ook een dominobaan gebouwd worden. Als je toch niet zo’n zin had in een spel was het ook geen probleem, want er stond een grote knutseltafel klaar. Hier kon je onder andere je eigen kerststal maken, maar voor een zelfgemaakt vogelhuisje of zelfs een eigen sneeuwbol zat je hier ook goed. Kortom was er voor iedereen wel wat te doen. Van een middag als deze, met veel verschillende activiteiten te doen, krijg je natuurlijk honger. Daarom nam iedereen wat lekkers mee en was het na deze middag tijd voor een hapjesbuffet. Om de geslaagde dag af te sluiten stond de kampfilm op het programma. Hierin konden de onderzoeksteams uit oktober nog een keer zien hoe zij de moord op Rick Rolt met succes opgelost hadden en het unieke, gestolen instrument terug vonden.

 

Fotospeurtocht


Hoe goed ken jij je eigen woonplaats eigenlijk? Dat kon zowel de jeugd als de volwassenen laten zien in een fotospeurtocht, georganiseerd door de jeugdcommissie. Er waren foto’s gemaakt van allerlei plekken in Millingen. Sommige plekken herkende iedereen gelijk, maar andere plekken waren toch lastiger te vinden dan van tevoren gedacht. Nadat in het verenigingsgebouw groepen waren gevormd, ging iedereen met een boekje vol foto’s op pad. De bedoeling was dat de groep vervolgens de foto’s in het boekje na probeerde te maken, wat punten opleverde. Er konden ook nog bonuspunten verdiend worden, door een extra opdracht te verwerken in de foto. Zo mocht op een bepaalde foto bijvoorbeeld niemand de grond raken, en op een andere foto mochten alléén de handen van de groepsleden te zien zijn.
Naast al deze foto’s waren er ook nog personen door Millingen verstopt, die de groepen konden zoeken. Als ze een van deze personen gevonden hadden, kregen ze door een opdracht te voltooien van deze personen een voorwerp mee, die heel aan moest komen in het verenigingsgebouw. Dit klinkt makkelijk, maar een ballon of rauw ei op de fiets heel houden is toch nog best lastig.

Er kan op deze speurtocht teruggekeken worden als een geslaagde dag, met een helehoop leuke foto´s als resultaat hiervan. Deze foto's zijn te hier te vinden.

 
 

Gehoord: HGO in De Vereeniging

Concert Het Gelders Orkest op 18-02-2017 in concertgebouw "De Vereeniging"

Samen met Laura Ermers bezocht ik weer eens een concert van HGO. Dit keer speelden ze Wagners vrolijke ouverture Rienzi. Een mooi stuk met echter Wagneriaanse momenten.
Vervolgens hoorden we de winnaar van De Nederlandse Muziekprijs 2017, hoornist Rob van de Laar, die een prachtige solorol speelde in het Tweede Hoornconcert in Es van Mozart. Prachtig maar voorspelbaar zoals Mozart is. Ik was vele malen meer onder de indruk van zijn toegift! Geen idee welk stuk hij speelde. Maar als amateur hoornist heb ik "gesmuld" Rob die alle facetten van het hoornspelen liet horen. Wat een beheersing! 

Na de pauze konden we luisteren het symfonische gedicht van (de voor mij onbekende componist) Zemlinsky. Muzikaal werd verteld over een zeemeermin die verliefd wordt op een prins. 
Ik was zeer aangenaan verrast door HGO o.l.v. dirigent Claus Peter Flor. Het was een pracht stuk waarbij het orkest vanuit het niets soms aanzwelde tot een magistraal allesomvattend en kippenvelbezorgend orkestgeluid

Dit concert was zeer de moeite van het luisteren waard!

 

Esmé Herckenrath
Door: Esmé Herckenrath

CSI jeugdkamp

Braamt – 13 t/m 15 oktober  2017
 
Hoofdcommissaris S. Cecilia en zijn team staan voor een groot raadsel. In de nacht van donderdag op vrijdag is het stoffelijk overschot van de heer Rick Rolt aangetroffen vlakbij zijn iconische auto: de klassieke Meloën. Zijn partner, Vrouwmens Klomdal, is kapot van verdriet. Een eindje verderop, in de oude fabriek, heerst er volledige paniek. Het befaamde instrument, de Wispelturige Flieretoeter van Straat-di-vari-jus, is verdwenen. Al snel wordt de link tussen het instrument en de muzikant Rick Rolt gelegd. De moord en vermissing moeten wel iets met elkaar te maken hebben. Maar wat? Alle werknemers uit de fabriek worden ondervraagd. Wachter Gyba von der Delven, Jean-Claude von Houkes en de Deugdcommissie, bestaande uit Fiels en Fienke. Ook Vrouwmens Klomdal wordt gehoord. Eén van deze personen is de dader. Maar wie? Hoofdcommissaris S. Cecilia en zijn team komen er niet uit. Ze schakelen de hulp van alle geselecteerde onderzoekers uit Millingen in. Het grote team heeft slechts een weekend de tijd om uit te zoeken hoe deze moordzaak in elkaar zit…
 
Vrijdagavond

Als iedereen gearriveerd is, worden de tassen uitgepakt en de bedden opgemaakt. Vervolgens is er beneden koffie met gebak (Cor, het was weer heerlijk!). En dan volgt de briefing. De moordzaak en vermissing zijn op te lossen door een groot verhaal compleet te maken. Elke groep heeft een kopie van dit verhaal gekregen. Helaas ontbreken er allerlei woorden en zinnen. Het is dus aan de groepen om deze woorden en zinnen te vinden. Dit doen ze door het hele weekend, tijdens alle spellen, hints te verzamelen. Deze kun je winnen door opdrachten goed te doen, maar ook door goed te speuren.  Hoe meer je goed doet, hoe beter het verhaal straks compleet te maken is!

Alle onderzoekers worden middels een kennismakingsspel verdeeld in vier groepen: de labonderzoekers, de rechercheurs, de geheim agenten en de forensisch onderzoekers. Over de hele benedenverdieping zijn zwarte vellen papier verspreid. Op deze vellen staat je naam geschreven, maar alleen met een zaklampje (een blacklight) kun je de tekst lezen. Heb je je naam gevonden, dan weet je in welke groep je bent ingedeeld. Je krijgt dan een identiteitspasje waar gegevens op staan zoals je naam en codenaam.
 
Een tijdje later is het tijd voor het nachtspel. De bedoeling is dat je locaties zoekt. Wat het extra lastig maakt is dat het nu donker is, dus er moet hard gezocht worden naar waar de hints zich bevinden! De blacklights komen weer goed van pas, want sommige zinnen zijn niet te lezen zonder dit licht. Ook loopt er een getikte getuige rond: een verwarde zwerver die de moord heeft zien gebeuren, maar door overmatig drankgebruik dingen door elkaar haalt. Als je hem bepaald bewijs laat zien, herinnert hij zich toch ineens weer dingen. Je krijgt dan ook van hem bepaalde hints.
 
Hierna is het tijd voor het onderzoeksteam om te ontspannen. De bordspellen komen voor de dag en er wordt nog lang gepraat en gelachen.
 
Zaterdag
 
Voor sommigen begint de dag al vroeg. Na een lekker ontbijtje is het tijd voor een warming-up. Iedereen verzamelt zich in het midden van een grasveld. Om ons heen zien we allerlei nummers en papieren liggen. Je krijgt een lijst mee die je met je groepje af moet werken. Je begint bij een bepaald nummer op de lijst, maar je hebt geen idee waar dit nummer zich op het veld bevindt. Deze moet je dus gaan zoeken! Heb je het nummer gevonden, dan staat er op het blaadje een vraag. Je onthoudt de vraag, rent terug naar je groepje en overlegt wat het antwoord moet zijn. De oplettende speurders konden ook hier weer wat hints vinden.
 
Na zo’n ochtend rennen heeft iedereen wel zin in een broodje knak. De tomatensoep van Thecla was erg lekker en ging dan ook zo op! En terwijl de laatste knakworsten worden gegeten, is de jeugdcommissie alweer druk met de voorbereiding voor de volgende spellen. Op de benedenverdieping kunnen de groepen terecht in een heus CSI lab, waar allerlei proeven gedaan worden. Boven, op de slaapzalen, is een Escape Room te spelen. Verdeeld in twee kamers moeten de groepjes binnen een half uur allerlei puzzels ontcijferen om zo een verdachte en diens moordwapen aan te kunnen wijzen.
 
Daarna staat beneden het diner alweer klaar. Kippenpoten, een groentespies en röstirondjes. Er zijn toch aardig wat kinderen die nog nooit van röstirondjes gehoord hebben! Maar gelukkig lust iedereen het en is nagenoeg alles op. Ook de toetjes worden letterlijk “weg geslurpt”. Keukenteam, jullie hebben hard gewerkt. Het was heerlijk!
 
’s Avonds wordt het kampvuur aangestoken en hierna staat er nog een spel op het programma. Een heuse glow in the dark party. De zaal is donker en al het licht wat er is komt van glowsticks, zaklampjes, en grote blacklight lampen. Een kleurrijke bedoeling dus. De groepjes moeten nu allerlei kleine spelletjes doen die binnen een minuut gehaald moeten worden. Soms stressvol, maar onder het genot van feestelijke muziek is het een erg gezellige avond. En die avond duurde nog lang!
 
Zondag
 
Vandaag is de laatste kans om nog hints te scoren. Op verschillende plekken rondom de locatie moeten de groepjes dingen inspecteren, onderzoeken en zelfs opereren. Tussendoor wordt een tikspel gedaan, waarbij je elkaars lintje moet afpakken om punten te verdienen.
 
Hierna wordt alles ingepakt en gaan we terug naar ons muziekgebouw. Daar kunnen de groepen alle hints verwerken in het grote moordverhaal. Het is een heel gepuzzel, maar iedereen is er gebrand op dat het compleet gemaakt wordt! Als iedereen zo ver is leest Niels het verhaal voor zoals deze geschreven is, en is daar, wonder boven wonder, het vermiste instrument in levende lijve!
 
Wil je alles nog eens nalezen, klik dan hieronder op een van de documenten.
 
De jeugdcommissie kijkt terug op een geslaagd kamp en wil iedereen die is mee geweest bedanken. Jullie hebben jezelf bewezen als echte speurders! Op naar volgend jaar met weer een nieuw thema en veel nieuwe spellen. En mocht je elkaar nu heel erg missen niet getreurd want ergens deze winter komt er weer een nieuwe jeugdactiviteit aan! Tijdens deze activiteit wordt ook de kampfilm vertoond.

Aanmeldingsfilm

Documenten

Profielschetsen
Getuigenverklaring Deugdcommissie
Getuigenverklaring Gyba von der Delven
Getuigenverklaring Jean-Claude
Getuigenverklaring Vrouwmens Klomdal
Het verhaal

Foto's

CSI jeugdkamp

 

 
Jean-Paul Houkes
Door: Jean-Paul Houkes

Fun met blokjes

Spelen met Lego is fijn, maar je eigen fantasie naar het witte doek overbrengen, kan dat? Ja zeker! En dat is precies wat de jeugd van St. Cecilia bezig hield tijdens de Lego Brick activiteit. Vanuit de speelhoeken van de jeugdcommissie werden verschillende Lego-sets klaar gezet op tafels in het verenigingsgebouw. Daarna was het aan de jeugd om hun fantasie ruim baan te geven en dit vast te leggen in tientallen foto's. Door al deze losse foto's achter elkaar te plakken, ontstaat er een zogenaamde stop-motion film. Maar niet alleen de jeugd vond dit leuk. Ook de aanwezige volwassenen herbeleefde weer jeugdige momenten. Na al die uren werk is het wel belangrijk dat er gegeten wordt en wat is dan lekkerder dan friet met een snack?
Met de buikjes vol wordt het tijd om naar elkaars resultaten te kijken. Op het grote witte doek verschijnt het ene na het andere hilarische filmpje. De jeugdcommissie heeft haar doel behaald: samenwerking, verbroedering, jong en oud verbinden zodat het echte verenigingsgevoel ontstaat.
U als lezer wilt de resultaten natuurlijk ook zien. Nou dat kan.
Foto's staan in het fotoalbum: Foto's
En de filmpjes staan op ons YouTube kanaal: YouTube

 

Niels Lelie
Door: Niels Lelie

MeisterO groot succes

Na maandenlange voorbereiding, training en spanningen was het op 17 juni dan eindelijk tijd voor MeisterO. In aanloop van het 100-jarig bestaan van onze fanfare in 2019, was deze dirigeerwedstrijd de eerste in een serie van speciale evenementen. In dit unieke concert kreeg kinderen en bekende Millingenaren de kans om de dirigeerstok over te nemen. Ze zijn dan verantwoordelijk voor het leiden van het orkest. Dit resulteerde in een evenement vol hilariteit, entertainment en knappe staaltjes dirigeerwerk.
Leerlingen van de St. Martinusschool trapte dit evenement 's middags af. Jan, Boaz, Marit, Rafael, Maxim en Alyssa streden om de titel "MeisterO Junior". Elk namen ze de dirigeerstok in handen om vervolgens het publiek mee te nemen in een gevarieerd en licht programma. Het B- Orkest liet zich van zijn beste kant horen en speelde onder leiding van de kinderen o.a. de zomerhit Blurred Lines van Robin Thicke, He's a Pirate van Klaus Badelt en het welbekende Pokémon Theme van de originele serie uit de jaren 90. Op twee gigantische schermen naast het podium kon het publiek alle kleine details rondom de dirigenten bewonderen.
De jonge kandidaten mogen trots zijn op hun fantastische prestaties. Allen hebben een geweldige performance neergezet en mochten een daverend applaus in ontvangst nemen. Je zou bijna vergeten dat het een wedstrijd is! De jury, bestaande uit: Dick Bolt, Jacintha Molijn en Christiaan Habing is zowel streng als rechtvaardig. Vandaag ook vooral lovend. De kinderen krijgen hoge punten en kunnen zich kwalificeren voor de finale. Terwijl de punten worden berekend speelt het B-Orkest Novena, Een wat uitdagender werk van James Swearingen. In de finale van deze middag staan Maxim en Marit. Beide dirigeren een spetterende uitvoering van het hoofdthema van James Bond. Na een kort overleg van de jury en de stemmen van het orkest is Maxim de grote winnaar van MeisterO Junior!

In de avond was het tijd voor het "hoofdgerecht": de grote MeisterO wedstrijd tussen bekende Millingenaren. Terwijl de zaal volliep maakten het orkest en de techniek zich klaar om er een geweldige avond van te maken. Het orkest opende met het grandioze stuk: Fanfare and Flourishes, wat direct het wedstrijdgevoel bij het publiek aanwakkerde. Brenda Nieborg presenteerde het concert op haar eigen vrolijke wijze. Zij kondigde alle kandidaten voor vanavond aan: Paul Tissen (ondernemer), Joep Dercks (Koning OEV1), Pastoor Eric Smits, Tom Erinkveld (Prins Carnaval), Vincent Scholte (Directeur Basisschool St. Martinus), Willem Neijenhuis (Koning OEV) en Alex ten Westeneind (Wethouder). Eén voor één worden zij met een daverend applaus onthaald en op de bok ontvangen om hun ingestudeerde stuk te dirigeren. Ook in de avond speelt het A-Orkest een gevarieerd programma. Onder andere De soldaat van Nick en Simon, The Stars and Stripes Forever van John Philip Sousa En Orpheus aux Enfers van Jacques Offenbach worden op een fantastische wijze ten gehore gebracht. Gedurende de wedstrijd blijkt dat het niet alleen om dirigeertechniek gaat: presentatie, manieren (handje schudden en buigen), maar vooral ook plezier hebben zijn belangrijke factoren die er toe doen als je voor de winst gaat!
De jury, bestaande uit Wim Bakker, Ria Cornet en Frans Coerwinkel, voorzagen de kandidaten van scherp commentaar. De kandidaten lieten elk zien dat ze veel hadden geoefend. Uiteindelijk stonden er twee kandidaten in de grote finale: Pastoor Eric Smits en Tom Erinkveld. Beide moesten in deze finale het Slavenkoor van Nabucco dirigeren. Een extra moeilijkheid is het voltallige koor van Vivace dat dit nummer compleet maakt. De Pastoor, met ondersteuning van bovenaf, mocht starten. Op een paar schoonheidsfoutjes wist hij zich letterlijk en figuurlijk door het stuk te slaan. Prins Carnaval nam het stokje van hem over en liet het lijken alsof hij al jaren als hobby dirigeert. 

Opnieuw ging de jury in beraad. Het orkest mocht stemmen en speelde in de tussentijd, samen met koor Vivace, het welbekende nummer van Vangelis: Conquest of Paradise. Na afloop werd onder het geluid van een paukenroffel de winnaar bekend gemaakt: Tom Erinkveld mag zichzelf de winaar van MeisterO 2017 noemen! De zaal liet een luid applaus horen. Na afloop van het concert barstte er nog een afterparty los die nog in de latere uurtjes zou duren. De fanfare mag terugkijken op een zeer geslaagde en gezellige avond en we hebben opnieuw geleerd dat jong en oud millingen barst van het (dirigeer)talent!  

Ook wij van de redactie willen nogmaals alle mensen bedanken die zowel op het podium, naast het podium of achter de schermen alles hebben gegeven om van dit evenement een waar feestje te maken!
 

 

geboren

 

Muziek op school


In samenspraak met de St. Martinusschool is St. Cecilia begonnen met muzieklessen te geven op school, in dit geval de groepen 5. Ik heb toen aangegeven dat mij dat erg leuk zou lijken omdat het ook een beetje de opzet zou zijn zoals de amv lessen die ik al geef.
29 maart was de eerste les op school. Een beetje spannend vond ik het wel. Ik heb natuurlijk al vaker les gegeven maar een klas met 32 kinderen nog nooit.
Gelukkig waren de kinderen ontzettend enthousiast en vonden alles wat ze geleerd werd leuk en interessant. Zo heb ik een les gegeven over wat geluid nou eigenlijk is, hoe kun je trillingen laten zien en van hoe laag tot hoe hoog kunnen mensen eigenlijk horen.
Uiteraard waren er ook lessen over ritmes met ritme-instrumenten maar wat de kinderen het aller leukste vonden was muziek maken met de Boomwackers (zie filmpje). 
Deze gestemde plastic buizen zijn een makkelijke manier om kinderen zonder muzikale achtergrond toch samen muziek te laten maken.
Bij de laatste les mochten Sven en Twan ook hun eigen instrument meenemen en laten ze horen wat ze allemaal al geleerd hadden. Samen hebben we ook nog een liedje laten horen.
Ik vond het ontzettend leuk om te doen en hoop dat het volgend schooljaar weer op de zelfde manier verder gaat.
 

VOORJAARSCONCERT FANFARE ST. CECILIA

Op 1 april verzorgde Fanfare St. Cecilia samen met het Nijmeegs Koper Konsort  het voorjaarsconcert.
Zowel de fanfare als het Nijmeegs Koper Konsort stonden onder leiding van dirigent Dick Bolt.
 
Voor de pauze had het ensemble (dat bestond uit 10 personen) een gevarieerd programma met hier en daar solistische trekjes. Er werd muziek gespeeld van onder andere Verdi, Gabrieli en Rossini. Van deze laatste componist speelde men het Largo al factotum (beter bekend als het lied van Figaro) met een prachtige bas-solo.
Na de pauze trad de fanfare op met muziek die paste bij het thema “Ridders en kastelen”. Vooral het thema van Floris viel in de smaak bij het publiek, dat in ruime getale was komen luisteren. Twee andere hoogtepunten waren het werk Zwaanriddersage van de Nijmeegse componist Jan Bosveld en Tintagel Castle van de Nederlandse componist Leon Vliex, die een sfeerimpressie geeft van de ruïnes van het kasteel in Cornwall (Engeland). Het verhaal gaat dat koning Arthur daar gewoond heeft. Een technisch hoogstaand werk uit de hoogste moeilijkheidsgraad. Een selectie uit Robin Hood (met Everything I do, I do it for you) werd ook gespeeld en afgesloten werd met de mars Castell Coch (een klassieker onder de muziekkenners). Dirigent Dick Bolt kreeg na afloop een flinke bos bloemen voor zijn inzet voor beide gezelschappen.
 
Wij willen verder graag Schutterij OEV bedanken voor het beschikbaar stellen van de zaal en hun medewerking en wij maken u alvast attent op ons volgende optreden op Koningsdag 2017 vanaf 12.00 uur en het MeisterO-concert op zaterdag 17 juni.

 

Jean-Paul Houkes
Door: Jean-Paul Houkes

Trekking Fanfares in Harmonie

Hieronder de trekking van de loterij Fanfares in Harmonie.
*Uitslagen onder voorbehoud van typefouten

Let op! Er staat een fout in de trekking van de 23ste prijs. Dit moet lotnummer 1232 zijn.
Excuses voor het ongemak.

Esmé Herckenrath
Door: Esmé Herckenrath

Gehoord: Hakuna Matata!

Op 7 februari zijn Lisanne en ik afgereisd naar Scheveningen, om daar de musical The Lion King te bekijken. Het was een koude, natte dag en zeker bij het strand waaide het hard. Maar de dag begon goed, want toen we de parkeergarage uitliepen zag ik in mijn ooghoek 30 euro op de grond liggen! Er was niemand in de buurt, dus pakte ik het op en vervolgens hebben we onszelf getrakteerd op gratis koffie. Eenmaal opgewarmd en daarna lekker te hebben gegeten, liepen we naar het AFAS Circustheater. We waren wat aan de vroege kant, maar het wachten werd beloond toen we de zaal in mochten. We hadden super goede plekken, in een loge ter hoogte van rij 5. Als kind had ik deze musical ook al eens gezien, en ik kon me nog herinneren dat aan het begin de acteurs van achter uit de zaal het podium op kwamen. Een vrouw op de rij naast ons wist dit duidelijk niet, want toen er een hyena naast haar stond en hard "BOE" tegen haar riep, sprong ze bijna uit haar stoel van de schrik. Daar konden wij natuurlijk wel om lachen... 

 

Iedereen kent denk ik het verhaal van The Lion King wel, dus dat hoef ik niet meer te vertellen. Een grote hoeveelheid decorstukken in de vorm van schermen of doeken kwam via het plafond naar beneden, stukken vloer kwamen omhoog en verschillende horizons werden gecreëerd door middel van licht. Het meest indrukwekkend waren wat mij betreft toch echt de kostuums van alle acteurs. Zelfs een bosje gras werd gespeeld door een persoon, kruipend over het podium. Iemand op hoge stelten en de herkenbare lange nek op zijn hoofd, beeldde een giraf uit. Een ander sprong zo hoog als hij kon over het podium heen, met gazelles in zijn handen. En dan waren er natuurlijk Timon en Pumbaa, twee Belgen die de zaal keer op keer lieten lachen. Ook speelde de cast op een komische manier in op wat er momenteel gaande is in de wereld. Zo is er een scene waarbij Zazu (de vogel die Simba moet beschermen) op zijn kop krijgt van Mufasa (de vader van Simba en de koning van de Savanne). Mufasa staat op het punt om Zazu te ontslaan, waarop Zazu zegt: "Ontslaan?! Dat is bijna nog erger dan een muur tussen Amerika en Mexico!"


Na een pauze ging het verhaal verder, kregen we talloze bekende liedjes uit de film te horen, vlogen er vogels boven onze hoofden en renden er wederom allerlei dieren door de zaal heen. Na afloop wilden we natuurlijk even in de orkestbak kijken. Ik denk dat er maximaal 6 mensen in het kleine hok onder het podium hebben gezeten. Niet meer dan een drummer, toetsenist, gitarist, fluittist en iemand die wat blaasinstrumenten bespeelde. O ja, en links- en rechtsboven van het podium stonden twee slagwerkers op allerlei trommels en bongo's te spelen. Toch hebben zij er voor gezorgd dat we het gevoel kregen dat er een volledig orkest voor ons heeft gespeeld.

Het was een spectaculaire show met veel humor. Als je de kans krijgt om er naartoe te gaan (er waren ook genoeg kinderen in de zaal), moet je dat zeker doen. Je kijkt je ogen uit. Hakuna Matata!

 

Ben jij nu ook naar een gave musical of een mooi concert geweest, of wil je de fanfare iets anders leuks vertellen? Laat het ons weten en stuur jouw verhaal naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Geslaagd

Zaterdag 20 mei heeft de opleiding van St. Cecilia weer goed nieuws te melden. Freek Pouwels is erin geslaagd om zijn B examen met mooie punten te behalen. Hij haalde 50,5 punten van de 60 en scoorde daarmee dus gemiddeld een 8,5. Freek heeft daarmee zijn toetreding tot het A orkest verdiend. Zonder de inspanning van de docenten was dit niet gelukt dus daarom ook speciale dank aan hen. 
Namens de vereniging: Gefeliciteerd met dit mooie resultaat.





 

 

Niels Lelie
Door: Niels Lelie

Gelukkig Nieuwjaar!

De beste wensen namens de redactie van tegenwoordig online muzikrant! Het is even wennen, maar wij hopen jullie vanaf dit jaar zo snel mogelijk de nieuwste nieuwtjes en ontwikkelingen binnen onze vereniging te kunnen brengen.

We hebben 2017 afgetrapt met onze drukke nieuwjaarsreceptie op zondag 8 januari. Onze voorzitter Laurens begon met het jaaroverzicht van 2016. Hij benoemde hoogtepunten als ons voorjaarsconcert, de vorderingen in onze jeugdafdeling en het duoconcert in Dieren. Ook besprak hij de nieuwste ontwikkelingen betreft de toekomst van ons muzikale clubhuis.
De receptie vervolgd met de mooie woorden voor onze supportersvereniging. De eerste bossen bloemen van de middag kwamen tevoorschijn, samen met en applaus van dank voor de twee aftredende dames Thea de Kleijn en Marga van Haren. Vlak daarna volgde een blik in de toekomst. Het grote hoogtepunten van 2017 werd aangekondigd door de gloednieuwe jubileumcommissie die tevens verantwoordelijk zal zijn voor de festiviteiten in 2019. Een waar Maestro concert werd onthuld.
 
Het hoogtepunt van de nieuwjaarsreceptie is uiteraard het huldigen van onze jubilarissen. Dit jaar maar liefst acht in totaal, waarvan zeven aanwezig. Karel Spann krijgt op een ander passend moment zijn “versierselen” toegereikt.
De Jubilarissen van 2017: 
Frank de Kleijn - 25 jaar
Sandra de Kleijn Boogaards – 25 jaar
Freddie Staub - 50 jaar
Cor van Haren – 50 jaar
Piet van Haren – 50 jaar
Karel Spann - 50 jaar
Laurens Klomberg – 50 jaar
Ben Janssen – 60 jaar

Samen vertegenwoordigen zij 360 jaar! 
Speciaal voor het 60 jarige jubileum en afscheid van saxofonist Ben Janssen, speelde de saxengroep “Humoresque” van Antonin Dvorak.
De avond werd afgesloten met een variatie hapjes, drankjes en veel gezelligheid.
U leest het: St. Cecilia is klaar voor het nieuwe jaar!

 

Teach' in

Afgelopen zondag heeft de jeugd van St. Cecilia weer een drukke dag gehad. Onder leiding van Suzan Lutke heeft de jeugd geleerd om via haar manier met muziek om te gegaan.
De dag ging van start met enkele spellen in een grote kring. Vervolgens mocht iedereen zijn instrument pakken en begonnen we met een bluesschema. Tijdens het bluesschema mocht iedereen zich helemaal los laten gaan en er werden verschillende solo´s gespeeld. Ook de allerkleinste hebben zich helemaal kunnen laten gaan, en zich laten horen tijdens hun solo´s.
Na lekker ingespeeld te zijn begonnen we aan ons eerste muziekstuk: Fireball van Pitbul. Dit nummer was bij veel kinderen en volwassenen al bekend en na een tijdje klonk het lied door het hele gebouw. Daarna is de groep in drieën gesplits en mocht elke groep zijn eigen versie van dit lied maken. De resultaten waren geweldig. Drie heel verschillende, maar toch dezelfde liedjes.
Na een drukke ochtend was het tijd voor lunch en werd er buiten lekker gerend. Na de lunch zijn we verder gegaan met een nieuw nummer én een nummer dat al een tijdje in de map zat. Toen de groep nog een tijdje gespeeld had werd het tijd om te stoppen en de zaal klaar te zetten.
Eén voor één kwamen er ouders en andere familieleden binnen en rond half 4 begonnen we met het spelen van onze 3 nummers voor de ouders. Na een luid applaus en een extra applaus voor de solisten liep de dag toch echt tot einde. Nog een paar laatste complimenten en bedankjes en er zat weer een geslaagde muziekale dag op!

 

Jean-Paul Houkes
Door: Jean-Paul Houkes

Onze adverteerder

 

PALINGSOUND OP KONINGSDAG

Zoals al vele jaren op rij had de organisatiecommissie van CV De Deurdouwers voor Koningsdag een speciaal thema in petto namelijk ” Volendam”. Slaagde bibliothecaris Tonnie Lelie erin om vorig jaar de nodige Deutsche Schlagers te verzamelen, ook dit jaar lukte hem dit met verve, want het bekende Nederlandse Ijsselmeerdorp telde door  de jaren heen al tal van solisten en groepen, die menige Nederlandstalige plaat op de markt hebben gebracht. Bands als BZN, the Cats, Nick en Simon en niet te vergeten Jan(tje) Smit zorgden voor een overvloed aan inmiddels zeer bekende songs, die men nog dag in dag uit op de radio kan beluisteren. Tonnie wist een bundel met maar liefst 16 van dit soort “Paling” songs samen te stellen, waarvan er 13 werden uitgevoerd. Zelfs wist hij nog een arrangement met 2 songs van the Cats op de kop te tikken (met het bekende Sure He’s a Cat en One way wind). Een medley van van Peter Klein Schaars onder de titel Tophits. NL completeerde het programma. Na het concert van 1 april j.l. restte dirigent Dick Bolt slechts 3 repetities (ook nog onderbroken door Paasmaandag) om dit alles speelklaar te krijgen. Dit soort muziek herbergt tal van ritmische motiefjes die voor fanfaremuzikanten niet alledaags te noemen zijn. Bovendien moest het in de openlucht en niet onder de allerfraaiste weersomstandigheden worden uitgevoerd. Toch zorgde de mooi van met Volendammotieven beschilderingen voorziene vrachtwagen als decor ervoor dat de wind niet al te veel klanken deed wegwaaien en zelfs de zon liet zich tijdens de uitvoering niet onbetuigd. Bovendien was het Oranjeplein aardig volgestroomd, waaronder tal van (ex)gedecoreerden. Het optreden was zeker niet geheel vlekkeloos, maar een dankbaar applaus toonde aan dat de  muziek erin was gegaan als een “broodje warme paling”.
 
Begin