Nieuwsoverzicht '18

Al het nieuws van 2018 in één overzicht.

periode 1

Niels Lelie
Door: Niels Lelie

Asterix en het geslaagde kamp van St. Cecilia

Elk jaar rond oktober stijgen de spanningen binnen St. Cecilia. Zowel bij de jeugd als bij de wat oudere garde is er sprake van gezonde zenuwen voor het kamp.
Voor een grote groep kinderen was het zelfs extra spannend; want zij zouden voor het eerst ervaren wat een kamp bij Cecilia precies inhoudt….
Deze keer is een groep van moedige en gezellige muzikanten naar Hengelo Gallië afgereisd om de Druïde Panoramix te helpen een uniek stripboek van Asterix en Obelix weer compleet te maken. De kamplocatie was omgetoverd tot een Gallische nederzetting en bij aankomst kon iedereen goed aansterken van de lange reis met speculaas en appeltaart van Cor.
 
Vrijdag
Niet lang daarna verscheen er een stokoud figuur in het dorp. Hij rockte een lange witte baard en droeg een rode cape. Na enige onenigheid over de identiteit van deze man (Sinterklaas? Kerstman? Jezus?) bleek het Panoramix zelf te zijn! Hij deelde aan de hand van een korte omschrijving iedereen in bij een groep die samen moesten strijden om het stripboek weer compleet te maken. Echter had Panoramix eerst nog een ander belangrijk klusje voor de groepen: toverdrank ingrediënten smokkelen in het Romeinse bosgebied. ‘s Nachts wordt dit bosgebied bewaakt door de kwaadaardige Generaal Fortus en zijn legioen Romeinen….
Al vlug bleek dat menig soldaat en generaal toch vrij corrupt waren! Zo wisten de groepen met behulp van omkoperij, zang, dans en strand-up comedy de ingrediënten uit het bos te smokkelen. De eerste teksten en plaatjes voor het stripboek waren bemachtigd! Om dit te vieren werd er nog lang gefeest tot in de vroege ochtend…
 
Zaterdag
Al bij het eerste daglicht was het voor de Galliërs weer tijd om op te staan. Voor velen was dit vroeger dan dat ze eigenlijk gewild hadden. Gelukkig mocht de ochtend ontspannend en creatief beginnen met het ontwerpen en boetseren van Romeinse en Gallische helmen. Na een lekkere uitgebreide lunch met soep en poffertjes konden de Galliërs zich klaarmaken voor de Gallische Spelen: een uitgebreid sportief evenement waarbij typische Gallische sporten worden gespeeld.Denk aan: boomstamwerpen, toverdrankestafette en het ultieme krachtspel: touwtrekken. Na alle inspanning was er genoeg ruimte om nog lekker verder te trefballen of te chillen. 
Natuurlijk kan een heerlijk avondmaal niet uitblijven. Dankzij onze professionele chef-koks  zijn de gebraden everzwijnen omgezet tot rijkelijk belegde hamburgers! Die gingen er wel in na zo’n dag. Na het eten, toen het donker werd, bereikte er ongelukkig nieuws in het kamp… Het bleek namelijk dat een groep Romeinse soldaten het kamp hadden geïnfiltreerd en zich nu voordeden als Galliërs! In een spannend kampvuur spel was het aan de Galliërs om deze Romeinen te ontmaskeren, en aan de Romeinen om de Galliërs te grazen te nemen. Vertrouwen in elkaar was tijdelijk ver te zoeken! Gelukkig werd het spel bijzonder goed gespeeld, en konden zowel Galliërs als Romeinen elkaar aan het einde de hand schudden. Wederom een reden tot een feestje dat tot diep in de nacht kon duren.

 


Zondag
Voor veel Galliërs blijkt zondagochtend toch een van de moeilijkste dagen om uit de veren te komen. Gelukkig kan de geur van gebakken eieren daar een handje bij helpen! Want die gaan er altijd wel in.  Op de zondagochtend konden de laatste teksten en plaatjes gewonnen worden voor het stripboek. In het laatste spel moesten de Galliërs hun economische en tactische kant naar boven halen. Het was namelijk de bedoeling dat de teams slim handelden in verschillende materialen om zo winst te boeken. Nadat de Gallische economie was opgebloeid, was het alweer tijd om terug te keren naar de terugvalbasis van Cecilia. Hier konden onder het genot van wat lekkers te eten en te drinken de stripboeken compleet worden gemaakt. Als laatste kon iedereen een boodschap achterlaten op de levensgrote menhir, waar het kamp dan officieel, alweer te vroeg, ten einde kwam.
 
De jeugdcommissie kijkt terug op wederom een ontzettend gezellig en geslaagd kamp en wil graag zeggen dat ze trots zijn op het fijne groepsgevoel, de saamhorigheid en de manier waarop we samen met elkaar er steeds weer een gezellige boel van maken. En dat geldt natuurlijk zowel voor de jeugd als de ouderenbond van Cecilia. We zien iedereen graag weer terug op een eerstvolgende activiteit!
Niels Lelie

 

 
Jean-Paul Houkes
Door: Jean-Paul Houkes

Uitslag loterij Fanfares in Harmonie

1e prijs € 500,-- lotnummer 0644
2e prijs € 250,-- lotnummer 0001
3e prijs € 150,-- lotnummer 1236
4e prijs € 100,-- lotnummer 0362
5e prijs € 75,-- lotnummer 0860
6e prijs € 50,-- lotnummer 1145
7e prijs € 40,-- lotnummer 1006
8e prijs € 40,-- lotnummer 0667
9e prijs € 30,-- lotnummer 1613
10e prijs € 30,-- lotnummer 0430
11e prijs € 30,-- lotnummer 0501
12e prijs € 30,-- lotnummer 1153
13e prijs € 25,-- lotnummer 0471
14e prijs € 25,-- lotnummer 2173
15e prijs € 25,-- lotnummer 0705
16e prijs € 25,-- lotnummer 1629
17e prijs € 24,-- lotnummer 1111
18e prijs € 20,-- lotnummer 0179
19e prijs € 12,-- lotnummer 1517
20e prijs € 12,-- lotnummer 0764

Uitslagen zijn onder voorbehoud van typefouten.

De prijzen worden uitgereikt in de vorm van waardebonnen te besteden bij Millingse ondernemers!
De waardebonnen kunnen - tegen inlevering van het lot -afgehaald worden bij Rinora Smit, Burgemeester Eijckelhofstraat 29, Millingen aan de Rijn.

 

Jean-Paul Houkes
Door: Jean-Paul Houkes

graffiti

Creatief bezig zijn op een andere manier dan muziekmaken door samen met je verenigingsgenoten je eigen graffiti-tafereel te produceren. Dat was het doel van deze jeugdactiviteit bij St. Cecilia. En creativiteit was er zeker! Morris van morisgraffiti gaf een zeer inspirerende graffiti-workshop bij onze vereniging. Nadat iedereen een idee op papier als schets uitgewerkt had, ging de groep buiten aan de slag. Eerst korte uitleg hoe een spuitbus werkt en hoe je van je idee naar praktijk komt. En dan is het een kwestie van beginnen en uitproberen. En de resultaten waren verbluffend mooi! Links en rechts hielp Morris met wat kleine details maar 99% werd toch echt door de leden zelf geproduceerd. Het weer zat ons ook mee. Tussen het sissen van de bussen straalde de zon neer op de kunstwerken.
Een enorm mooie en leuke activiteit met geweldige resultaten.

 

Tonnie Lelie
Door: Tonnie Lelie

Ook Groesbeek is gevallen voor James Bond!

Na een prachtige 1e voorstelling in Millingen was op 9 juni Groesbeek aan de beurt om te genieten van James Bond in Concert. En genoten heeft het publiek! In sporthal Heuvelland waren de 170 toeschouwers wederom getuige van een voorstelling die het woord “concert” niet mocht dragen. Het was meer een totaalbelevenis. Ook ditmaal werd, ondersteund door de acteurs van toneelvereniging Zeg maar Pang een voorstelling gegeven van muziek, toneel, gadgets en nog veel meer. De zangers Kim Mallek, Yvette Basten, Bianca Franken en Lain Barbier wisten ook dit keer het publiek met hun zang te raken.
Op www.degroesbeek.nl is een mooie reportage te zien van beeld en geluid van dit concert. Ook BD1 heeft op haar facebook een 2-delige videoreportage gezet zodat diegenen die het concert helaas gemist hebben, het alsnog kunnen zien.
Wij willen nogmaals heel graag iedereen bedanken, die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan dit concert. In het bijzonder Toon Schoofs met echtgenote Henny. Zij beheren de sporthal in Groesbeek en zonder hun enthousiaste medewerking zou dit concert niet mogelijk zijn geweest. Wat hebben die twee hart voor de zaak! Groesbeek mag zuinig zijn op hen.
Wij zien u graag in de toekomst weer op een van onze volgende concerten.

 

Leonie Janssen - Klomberg
Door: Leonie Janssen - Klomberg

B-orkest Fanfare St. Cecilia op Festival

Op 15 april zal het B-orkest van Fanfare St. Cecilia uit Millingen aan de Rijn deelnemen aan het Eurofestival in Heel. Op dit gejureerde festival zullen een 3-tal Spaans georiënteerde nummers ten gehore gebracht worden. Suite Española van Ivo van Kouwenhoven, Spanish dance van Carl Wittrock en A Spanish triptych van Jan de Haan. Op zaterdagavond 14 april om 19.00 uur zal de generale repetie plaatsvinden in het verenigingsgebouw aan de Wethouder Arntzstraat 1 in Millingen aan de Rijn. Wij nodigen iedereen van harte uit om deze generale repetitie bij te wonen en het orkest veel succes te wensen met het optreden op het festival.

Meer info op https://www.euro-festival.nl

Tonnie Lelie
Door: Tonnie Lelie

Grandioos James Bond concert

Na een jaar van ideeën uitwerken, gadgets verzamelen, zagen, knutselen, verven en natuurlijk repeteren kon het publiek genieten van alles wat er was te zien en te horen. Een volle sporthal De Duffelt te Millingen (meer dan 300 toeschouwers) was getuige van een uniek concert. Bij aankomst werd je meteen al in de stemming gebracht: levensgrote posters van alle zes acteurs die James Bond hebben gespeeld, een goudkluis uit Fort Knox, een casino, de Golden Girl op een bed, een complete autoverzameling, héél veel gadgets met daarbij een beschrijving. En dat was nog niet alles... Acteurs van toneelvereniging Zeg maar Pang leefden zich helemaal in hun rol in. Er waren onder andere Solitaire uit Live and let die en de aardsvijand van 007: Blofeld. Mensen keken hun ogen uit! Om klokslag 20.00 uur begon het met het hoofdthema en daarna ging, met behulp van presentator Hans Bach, het in sneltreinvaart door bijna alle films heen. Het orkest speelde een afwisselende selectie van muziek uit de films en de welbekende titelsongs. De zangers Kim Mallek, Yvette Basten, Bianca Franken en Lain Barbier wisten vocale topprestaties te leveren. Aan het slot was er een minutenlange staande ovatie als waardering voor al het werk dat er in is gestopt. Iedereen, die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen; heel hartelijk bedankt voor het meewerken aan dit concert.

 

Jean-Paul Houkes
Door: Jean-Paul Houkes

Onze adverteerder

 

Begin